Peter Schiff förnekar Bitcoins överlägsenhet över guld, trots det senaste BTC-rallyet, här är varför
Peter Schiff förklarar varför marknadsdeltagare strömmar till Bitcoin, snarare än guld, nu

„Bitcoin köps som en del av risken i handeln“
Bitcoin kontra guld 2020
Guldfel och den strikta Bitcoin-kritikern Peter Schiff har tagit till Twitter för att ge en förklaring till varför investerare går för Bitcoin just nu än guld.

BTC är inte överlägsen guld, säger hans uttalande.

„Bitcoin köps som en del av risken i handeln“
Schiff har gått på sin hobbyhäst för att ta itu med samhället medan han slår Bitcoin. Trots det senaste rallyt som tog flaggskeppskryptovalutan över 16 000 dollar, anser Euro Pacific Capital CEO att guld fortfarande är en bättre skydd mot inflation än Satoshi Nakamotos uppfinning.

Valet av investerare att ta Bitcoin i stället för guld i den nuvarande Bitcoin-rallyden, enligt Schiff, kan förklaras av det faktum att överflödiga investerare strömmar till riskfyllda tillgångar och ignorerar de som är säkra tillflykt mycket oftare.

Han tror att marknadsaktörerna just nu absorberar Bitcoin bara som en del av handelsrisken.

Den senaste tidens ökning av Bitcoin i förhållande till guld bevisar inte på något sätt att Bitcoin är en överlägsen värdebutik. Överflödande investerare strömmar till risktillgångar och undviker skyddshavnar över hela världen. Som den mest riskfyllda tillgången av alla köps Bitcoin som en del av risken i handeln.

Kryptosamhället mötte, som vanligt, denna tweet av Schiff med skepsis, tillsammans med Peter Schiff-memes om Bitcoin- och guldpriser.

Relaterad
Peter Schiff har olycksbådande varning för Barry Silberts gråskala
Bitcoin kontra guld 2020
Den dag som kom ihåg som Black Thursday, som hände den 12 mars och sträckte sig in till 13 mars, led Bitcoin, guld och aktiemarknaderna en allvarlig nedgång orsakad av pandemin och den resulterande låsning. Till och med råolja sjönk kort under noll.

Sedan dess har dock marknaderna återställts. Men om du jämför Bitcoin och gulddiagrammen har BTC uppskattat mycket mer än guld.

BTC

Vid tidpunkten för handeln handlas BTC på $ 16,419, medan guldet njuter av sin vistelse på $ 1,885 efter att ha toppat till $ 2074 den 6 augusti, enligt Trading View-diagram.