Den påstådda hackaren bakom den senaste Twitter-fiaskot har påstås ha identifierats . Den 17-åriga Florida tonåringen Graham Clark har arresterats och står nu inför upp till 30 separata brottsliga anklagelser för potentiellt „bedrägeri människor över hela Amerika.“

Graham Clark: mannen bakom masken?

Det senaste Twitter-bitcoin-hacket som ägde rum den 15 juli är bland en av de mest kända och framträdande bitcoin-baserade bedrägerier som inträffade i rymdets historia. Flera högt rankade konton – till exempel de som tillhör den tidigare presidenten Barack Obama, hans vice president Joe Biden, Tesla och SpaceX VD Elon Musk och Microsoft exec Bill Gates – överhävdades av kapare som trodde att de kunde använda kontona för att samla bitcoin från intet ont. följare.

Medan det stulna beloppet inte var särskilt stort – bara cirka 12 000 000 dollar i Bitcoin Future togs från användare – var det faktum att de inblandade personerna kunde få tillgång till sådana tunga konton verkligen skrämde de levande dagsljusen från många människor.

I skrivande stund är Graham Clark anklagad för organiserat bedrägeri, 17 räkningar för kommunikationsbedrägeri och tio räkningar för bedräglig användning av personlig information. Han anklagas också för ett antal att ha åtkomst till en dator eller elektronisk enhet „utan myndighet.“

Totalt kapades cirka 130 separata konton. Dessa konton såg ut flera bedrägliga meddelanden som innehöll anonyma bitcoin- adresser och annonsen att användarna skulle skicka sin BTC till dessa adresser för att fördubbla sina stash. Hillsborough State Attorney Andrew Warren beskrev Clarks påstådda beteende i ett nyligen uttalat:

Dessa brott begicks med namnen på kända personer och kändisar, men de är inte de främsta offren här. Denna „bit-con“ var utformad för att stjäla pengar från vanliga amerikaner från hela landet, inklusive här i Florida. Detta enorma bedrägeri orkesterades just här i vår trädgård, och vi kommer inte att stå för det.

Det tros att Clark inte fungerade ensam. Två andra personer – en 19-årig man med namnet Mason Sheppard från Storbritannien och en 22-årig man med namnet Nima Fazeli från Florida – anklagades också för att ha åsidosatt Twitter-kontona. Medan justitieministeriet i slutändan vägrade att namnge Clark för pressen med tanke på att han fortfarande är en minderårig, var Florida nyhetskällor snabba att avslöja den skyldige förment identitet.

Kryptokriminalitet iakttas

En amerikansk advokat förklarade den aktuella situationen:

Det finns en falsk tro inom det kriminella hackersamhället att attacker som Twitter-hack kan utföras anonymt och utan konsekvens. Dagens avgiftsmeddelande visar att upphävandet av oförskämd hackning till en säker miljö för skojs skull eller vinst kommer att vara kortvarig. Brottsligt beteende via internet kan kännas snyggt för de människor som begår det, men det finns inget som är smygigt med det. Jag vill säga till gärna gärningsmän att om du bryter mot lagen hittar vi dig.