IN BRIEF

  • Meer dan een half miljard Bitcoin-longs werden geliquideerd omdat de prijs onder de $19.000 zakte.
  • Bitcoin OI is ook aan het dalen.
  • Het volgende doelwit van de alfacrypto is de $20.000 psychologische barrière.

Over-optimistische bitcoin (BTC) handelaren zijn opnieuw gevangen door een snelle ommekeer tijdens een bullish fase met meer dan $550 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 24 uur.

Na het stoppen van de $20,000 mark, is de bitcoin prijs momenteel aan het dalen, bijna onder de $18,000 glippen.

Meer dan 81.000 Handelaren geliquideerd als Bitcoin Price Sheds $1.6K

Volgens gegevens van crypto-derivaten data-aggregator bybt staan de totale bitcoin-liquidaties in de laatste 24 uur op meer dan 30.000 BTC. Dit cijfer bedraagt ongeveer $550 miljoen.

Aangezien de bitcoin zijn all-time high (ATH) op Maandag, 30 Nov. evenaarde, bracht het winst nemen van handelaren waarschijnlijk een muur van verkooporden teweeg. Aldus, lijkt het erop dat de overgemiddelde lengte die de bullish momentum van de maandag probeert te berijden, weer onverwachts gevangen is.

Uit de Bybt-gegevens blijkt dat ongeveer 81.500 handelaren in de afgelopen 24 uur werden geliquideerd. De grootste enkele liquidatie vond plaats op het Huobi-platform met een handelaar die meer dan 6 miljoen dollar verloor.

Gegevens van crypto-derivatenanalyseleverancier Coinalyze laten ook een significante daling zien in de geaggregeerde open rente (OI) over zowel crypto- als US-dollar-contracten.

Een daling van de OI wijst op fondsen die uit de termijnmarkt stromen, wat het idee versterkt dat de retail FOMO iets afneemt.

Op Thanksgiving werd ook meer dan 1,9 miljard dollar uit de crypto-markten geliquideerd omdat de bitcoineprijs met 11% daalde. De totale marktkapitalisatie heeft ook meer dan 70 miljard dollar gekost.

Prijsdalingen Normaal in een BTC Bull Market

Historische gegevens wijzen op eerdere bullish bitcoin-vooruitgangen, bezaaid met tussen 20-30% prijsreducties. De huidige situatie is dus in overeenstemming met de vastgestelde trend.

Bitcoin die de lokale prijstoppen snel achter elkaar oploopt, versterkt ook de bullish verwachting voor de grootste crypto door de marktkapitalisatie. Sterker nog, in november werd de grootste maandelijkse sluiting van Bitcoin in US-dollar uitgedrukt, waarbij $6.600 werd vrijgemaakt binnen de periode.

De versnelde aard van de prijsstijging in de afgelopen weken kan echter ook leiden tot een steile correctie. Handelaren stellen dat elke significante onderbreking in de huidige bullish streak de BTC-prijs zou kunnen doen terugkeren om ergens in de $13.000 tot $14.000 prijsklassen te ondersteunen.

Voor de huidige run bewees het handvat van $13.800 een jarenlange weerstand voor bitcoin.

Bitcoin-aanhangers zullen rekenen op de instroom van institutioneel geld in de ruimte om de huidige stierenmarkt in stand te houden. Zoals eerder gemeld door BeInCrypto, heeft Grayscale Investments onlangs 7.300 BTC toegevoegd aan haar bitcoin holdings.