Meer Bitcoin-opnames hebben de laatste 24 uur de top van de cryptocurrency uitwisselingen bereikt, gegevens van Glassnode toont. Meer dan 20.000 BTC met een waarde van $183 miljoen zijn teruggetrokken uit een van de topbeurzen. Dit is de tweede golf van BTC-uitstromen die dit jaar de beurzen hebben getroffen.

De eerste grote uitstroom kwam net voor en na de halvering op het moment dat de verwachtingen voor een Bitcoin-prijsschommeling hoog waren. Na de halvering had een geschatte 220 miljoen dollar van BTC de beurzen verlaten en werden ze in individuele portemonnees gehouden. Deze tweede golf kan nog veel groter zijn, want alleen al uit Coinbase is bijna evenveel geld teruggetrokken.

BTC Outflows – Bullish of Bearish?

De enorme terugtrekking van uitwisselingen in de persoonlijke portemonnee van de gebruikers is een terugkerende trend bij Bitcoin. Cryptocurrency analyse platform MMCrypto zegt dat de trend historisch gezien samenvalt met bull runs en dit keer is het misschien geen uitzondering. Een dergelijke trend werd onmiddellijk na de halvering verwacht, maar het niveau van de prijsstijging is nog niet gezien.

Niet alle analisten geloven echter dat Bitcoin Profit binnenkort een stierenloop zal meemaken. Sommigen geloven dat Bitcoin nog niet klaar is voor een bull run tot na een significante neerwaartse beweging. In het bijzonder verwachten ze dat de asset op korte termijn tot $6.000 zal dalen voordat ze een prijsstijging tot $10.000 of meer zullen meemaken.

Hoewel dit is wat veel crypto-liefhebbers hopen, zijn er verschillende indicatoren die suggereren dat een duik in zo’n prijs niet waarschijnlijk is. Dit omvat zowel de huidige fundamenten van Bitcoin als het historische gedrag dat zich heeft bewezen te herhalen.

Huidige marktsituatie

Bitcoin is voor het eerst sinds lange tijd een paar dagen geleden significant gestegen naar $9.341. Daarna daalde het tot minder dan $9.200 waar het al enige tijd varieert. Sommige altcoins maakten gisteren enkele indrukwekkende opwaartse bewegingen, maar de euforie heeft zich sindsdien gevestigd en de investeerders wachten af wat er daarna gebeurt.

Okex Insight intraday-analyse zegt dat de belangrijkste steun van Bitcoin nu op $9.000 ligt, waardoor het een kritisch niveau is dat het lot van de activa in de komende dagen zou kunnen bepalen. Naarmate het weekend nadert, worden grotere prijsschommelingen verwacht, maar welke richting gaat het op? De huidige prijs is $9.180,05 met een verlies van 2,16% in de laatste 24 uur.